Rondleiding

In het voorjaar is onze bessentuin te bezoeken. U kunt dan bij ons terecht op specifieke dagen zodat u in een kleine groep van maximaal 15 personen kunt genieten van de bessentuin en de verhalen. U krijgt een rondleiding door de bessentuin en het bezoek wordt afgesloten met een proeve van onze producten, die ook te koop zijn.

1rondleiding

Goede methode

Tijdens de rondleiding vertellen mensen regelmatig over het wel en wee, de verzorging en de snoei van hun bessenstruiken. Doe ik het goed? is vaak de vraag. Marc Geens van de Kruisbessen Proeftuin uit Zomergem, België  leerde me het antwoord op deze vraag. Heeft u een goede oogst met deze methode? Dan is het een goede methode! De methode die bij de een werkt, hoeft het bij de ander niet te doen. Bodem, standplaats, weer; het heeft allemaal invloed op de stand van het gewas.

2rondleidingpotje

Respect voor de natuur

Bij de Rode Mus geloven we sterk in telen met respect voor de natuur. Ondanks onze werkwijze mogen we ons toch officieel niet biologisch noemen, want bessentuin de Rode Mus is niet gecertificeerd door SKAL biocontrole, de toezichthouder voor biologische bedrijven. De reden daarvoor is dat de kosten voor dit keurmerk voor een kleine kwekerij als de Rode Mus relatief hoog zijn.

3rondleidingproeve

Lekker en gezond

Minstens even belangrijk is dat de echte keurmeesters de klanten zijn. Zij kunnen tijdens de rondleiding met eigen ogen zien hoe er gewerkt wordt op de tuin. Onze werkwijze is transparant en de bessenteler is altijd bereid vragen te beantwoorden. Lekker en gezond eten en verantwoord omgaan met de omgeving, dat is wat ons drijft. De Rode Mus wil meer mensen laten genieten van lekker fruit. Welkom!

 

Informatie

Het tarief voor een rondleiding € 7,50/per persoon. Tijdsduur circa 90 minuten

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 53536227.

Data voor de rondleiding in 2024:

Wilt u voor uw groep een rondleiding op maat, op een passende datum, schroom niet en vraag het ons.

Bij minder dan 7 aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Aanmelden rondleiding

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input